Genomineerde teams

Gezocht: dat éne leidingteam dat zich niet heeft laten stoppen door alle lockdowns en coronamaatregelen van het afgelopen jaar. Die altijd door zijn gegaan en de leukste en creatiefste programma’s hebben bedacht, of iets heel anders bijzonders hebben neergezet. Kortom: we zoeken het leukste en beste leidingteam van het jaar voor een eenmalige uitreiking van de #ScoutOn awards. Hieronder vind je alle genomineerde teams. Er mag gestemd worden!

1. Scouting Sint Laurentius - Alkmaar

2. Scouting Boerhaavegroep - Voorhout

3. Scouting Alexandergroep - Ermelo

Speltak: scouts Speltak: welpen Speltak: scouts
Genomineerd omdat:
De pv en vk van scouting sint laurentius hebben dezelfde vrijdag na de eerste persconferentie al samen een online opkomst georganiseerd via whatsapp, terwijl ze eerst op hike weekend zouden gaan. Ze zijn heel flexibel gebleven, met een aantal reserve opkomsten voor alle weersomstandigheden. Goed contact gehouden met de ouders via mail. Ze gingen een aantal keer ‘viral’ op social media vanwege de leuke ideeen en goeie foto’s!
Genomineerd omdat:
Dit team heeft de afgelopen jaar, en tijdens de lockdown zijn best gedaan om toch een leuke opkomst neer te zetten! Ook in de lockdown, en toen de maatregelen nog ernstig waren hebben ze opkomsten met afstand bedacht, en ook met het slechte weer stond deze leiding klaar om 35 kinderen te ontvangen.
Genomineerd omdat:
Helaas geen foto van het leidingteam van mijn zoon, maar ik wil ze complimenteren voor hun niet aflatende energie tijdens dit lockdown jaar. Iedere week weer waren ze aanwezig op zoom, in teams en op Whatsapp met leuke programma’s, waar niet alleen de scouts, maar vaak ook het hele gezin bij werd betrokken. Een paar voorbeelden zijn online speurtocht op Google earth met coördinaten, het maken van een flipperkast op hout met spijkers, een kookles online. Voor beiden werden vooraf spullen door de leiding thuis afgegeven. Ook nu de opkomsten weer mogen, waarbij er wel strenge regels zijn, weten ze iedere zaterdagochtend een buiten-programma in elkaar te zetten, waarbij ook aandacht uitgaat naar skills en een leven lang leren. Niets dan respect voor dit team

 

4. Yggdrasilstam - Wageningen

5. Scouting Wegelaergroep - Scheveningen

6. Scoutinggroep Hillegersberg - Rotterdam

Speltak: bestuur / roverscouts Speltak: scouts met een beperking Speltak: scouts
Genomineerd omdat:
Deze 4 toppers hebben zich het afgelopen jaar ontzettend hard ingezet om er tóch wat van te maken. Als 18+ groep draaien we al heel erg lang niet en dat is helemaal niet leuk. Altijd thuis studeren en dan ook niet morgen draaien.... toch hebben zij er voor gezorgd dat er iedere week een programma georganiseerd word. Er zijn 8 nieuwe leden geworven (al zijn ze nog steeds niet geinstaleerd) en buiten de opkomsten om zijn er ook nog talloze leuke activiteiten neergezet!

Ik ben super trots op deze meiden (en alle andere Yggies) en vind daarom dat zij de award verdienen!

Genomineerd omdat:
Omdat men ondanks het feit dat wij geen fysieke opkomsten mogen draaien toch onze leden elke 14 dagen verrast: zie ook deze video!

Genomineerd omdat:
Wat een jaar is het geweest. Voor iedereen was het een heel gek jaar met veel veranderingen. Ondanks alles heeft ons leidingteam van de scouts een top jaar gedraaid. Wij als het bestuur zijn zeer trots hierop en willen daarom ons scoutsteam hiervoor in het zonnetje zetten. Het scoutsteam bestaat uit vier top mensen. Iris, Adinda, Willem & Nienke staan al een aantal jaar elke week weer voor de scouts klaar. Elke week hebben ze de opkomst door laten gaan met de tofste activiteiten, zoals een feestelijke online muziekbingo, online games, online insignewerk en een interactieve hike door Rotterdam. 

Gelukkig hebben de scouts ook nog veel fysiek opkomst kunnen draaien. De scoutsleiding hebben een heel leuk zomerkamp georganiseerd op ons eigen clubhuis. Met een heel leuk toepasselijk thema, Veni Vidi Virus. Wij als bestuur zijn heel blij met dit leidingteam! Ondanks dat het af en toe lastig was om nieuwe online activiteiten te verzinnen en iedereen af en toe een beetje online moe was hebben ze erg toch weer voor gezorgd dat elke week weer een feest was voor de scouts. Stem dus op dit leuke leidingteam. Dat hebben ze verdiend!

 

7. Scoutinggroep De Jaguars - Rijswijk

8. Scouting IJmondtrekkers - IJmuiden

9. Scoutinggroep Waterscouting de Bevers - Lettelbert

Speltak: welpen Speltak: scouts Speltak: scouts
Genomineerd omdat:
Dit team is zo goed op elkaar ingespeeld dat zij een award verdienen. Tijdens corona hebben zij niet stil gezeten want hebben allerlei digitale opkomsten bedacht. Zo hebben ze de volgende opkomst gehouden: kerstvakantie doeboek, speurtocht, museum Anne Frank huis, droomkasteel maken, pizza puzzel, dol dwaze dierenquiz, alternatieve boerenkooltocht, insigne verdienen, bingo en nog veel meer. Ook hadden ze een pakketje gemaakt met moestuintjes, taart mix, pinda's om te rijgen voor de vogels en een vogelhuisje om zelf in elkaar te zetten. Uiteraard is er elk jaar een weekendje en ook dit ging digitaal. De welpen mochten op vrijdag een mooie tent opzetten of zelf maken. Natuurlijk mag het verhaal niet ontbreken en kregen we een mail van een professor. Er werd gevraagd of we hem konden helpen want er waren Aliens gestrand op aarde. Op zaterdag en zondag hebben we meerdere keren digitaal contact gehad. Dit is natuurlijk heel anders dan een echt weekendje op de club maar ook onwijs leuk. Omdat dit team altijd voor iedereen klaar staat, vindt ik dat zij het verdienen om te winnen!
Genomineerd omdat:
Dit super team heeft tijdens de gehele COVID periode een fantastisch programma opgezet voor de scouts. In Google Classroom stond voor iedereen week een uitgewerkt programma klaar en werden live verbindingen gelegd. Verschillende Insignes zijn er verdient, online opkomsten gedaan zoals Crazy 88 en een heuse vlaggenroof van een week lang door IJMuiden heen. Iedere week stonden ze als nog klaar voor hun scouts. En nu gelukkig weer buiten. Ze zijn echt een goed team, ondanks de tegenslagen hier en daar. En gaan niet bij de pakken neerzitten!

Genomineerd omdat:
Tijdens de lockdown gaven ze elke week een toffe opdracht waar weer insignes mee verdiend konden worden. Onze dochter heeft de Scoutingblouse nu bijna vol ;-) Heg aangepaste zomerkamp was ondanks 7 dagen regen (!) een enorm succes. En nu ook elk weekend opkomst omdat ze zoveel mogelijk gemiste tijd in willen halen! Een topteam!

De leiding van de zeeverkenners heeft in deze lastige tijd steeds weer gezocht naar ruimte om de kinderen bij scouting te betrekken. Toen er niet gezeild mocht worden regelden ze kano's om zo toch met elkaar het water op te kunnen. De thuisopdrachten waren geweldig en er werden flink wat insignes verdiend! Online opkomsten werden georganiseerd om toch contact net elkaar te houden. De traditionele boerenkoolmaaltijd werd thyis bezorgd en tijdens een spannende bingo opgegeten. En toch nog een zomerkamp!!

Kortom: ze hebben zo hard hun best gedaan, ze hebben die award zeker verdiend!!
https://youtube.com/shorts/Nuo2w_7psRQ?feature=share

 

10. Scouting D'n Hartel - Terheijden

11. Scouting Lodewijkgroep - Sas van Gent

12. Bestevaerhorde - Katwijk

Speltak: scouts Speltak: scouts Speltak: welpen
Genomineerd omdat:
Wij zijn een hele kleine Scoutinggroep, de leiding die er staat, besteed zoveel tijd en energie uit aan onze groep, dat is niet normaal. Ook voor Corona was het passen en meten, en de situatie waar we nu inzitten maakt het niet makkelijker. Thijs en Mariska (en alle andere (hulp)leiding) maken zoveel mogelijk en staan altijd voor ons klaar. Daarom vind ik dat zij deze award verdienen.
Genomineerd omdat:
Ik als ouder heb van een afstandje (en ook wel eens van dichterbij) mogen genieten van dit zooitje ongeregeld tijdens de lockdowns. Er werd enorm naar de zaterdag uitgekeken bij ons thuis, het lichtpuntje van de week. Wat zou er dit keer op planning staan? Moeten we weer een kerstboom versieren in de zomer mogen we een knikkerbaan maken ? Of moeten we ons iets doen met wc papier? Iets geks koken? Weer een voetreis door rusland? Het was altijd een verrassing. Niets was te gek en wat hebben we vaak de slappe lach gehad als ouders om wat er nu weer in de woonkamer gebeurde.
Genomineerd omdat:
Zelfs tijdens corona zijn ze doorgegaan met de vetste opkomsten; van een oudjaarsconferentie tot een gave website met verschillende online opkomsten. Van het engelse programma Taskmaster tot een coronaproof speurtocht. Ook toen de opkomsten begonnen zijn de grootste opkomsten neergezet. Echte kunstwerken Pioneren, touwtje doorbranden, verschillende activiteiten dagen. Te veel om op te noemen. Kijk voor meer informatie vooral even op de Facebook/ instagram / youtube / website van Bestevaerhorde Katwijk
https://youtu.be/18jl1d0eu-k

 

13. Scouting De Brimzen - Buitenpost

14. Scouting Sint Martinus - Beek

15. Scouting Bolstergroep - Riel

Speltak: roverscouts Speltak: welpen Speltak: bevers
Genomineerd omdat:
Dit leidingteam verdient de #ScoutOn award omdat ze, ondanks de beperkingen van Corona, de schouders eronder hebben gezet om toch een alternatieve Baden-Poweltocht in elkaar te zetten. Een scout laat zich niet zomaar uit het veld slaan en dat heeft dit team als geen ander bewezen.

De Baden-Powell Wandeltocht is een jaarlijkse wandeltocht voor scouts uit Fryslân rond Baden-Powelldag (22 februari, de verjaardag van Robert Baden-Powell). Dit gebeurt ieder jaar op een andere plek. De organisatie is altijd in handen van één of meerdere Friese Scoutinggroepen.


Natuurlijk was het voor iedereen volstrekt onduidelijk wat de effecten van corona voor de BP-tocht van 2021 zouden zijn. Om niet in de situatie te komen dat de tocht uiteindelijk helemaal niet doorgaat, is de keus gemaakt om 2 scenario’s volledig uit te werken. Maar er is altijd gezegd: links- of rechtsom laten we de BP-tocht doorgaan!

Het resultaat was gaaf! 960 scouts hebben zich opgegeven. De Brimzen hebben, ondanks alle corona-beperkingen, een prachtige, bijzondere BP-tocht georganiseerd voor de hele regio Fryslân, waarbij alle scouts konden lopen en pionieren.
Genomineerd omdat:
Het welpen 1 stafteam van Scouting Sint Martinus Beek heeft het afgelopen jaar alles op alles gezet om hun welpen ondanks de coronabeperkingen super toffe scouting activiteiten te geven. Toen fysieke activiteiten niet meer mogelijk waren schakelde ze moeiteloos om naar vette #ikscoutthuis activiteiten en hebben ze iedere week (ja echt) een programma voor hun welpen verzorgd (van een kookshow tot een online levend cluedo). Daarnaast hebben ze (zie foto van het team) een heel vet coronaproof zomerkamp georganiseerd waarbij de welpen moesten helpen bij het terug vinden van een diamant die handen was gevallen van een kwaadaardige baron. Lang verhaal kort, dit team verdient de ScoutOn award omdat ze ondanks dit vreemde jaar al hun creativiteit en energie hebben gestoken in het organiseren van coronaproof scoutingactiviteiten (die ze misschien stiekem zelf nog leuker vinden dan hun welpen ;))
Genomineerd omdat:
Met toestemming van al onze bevertjes, mocht ik mijn teampje nomineren voor deze leuke award! Tijdens de thuisclubs hebben wij onze bevers keer op keer verrast met een leuke thuisclub en zo nu en dan een tasje met spulletjes om bijvoorbeeld koekjes te bakken of een kerstbal te weven. Voor elke thuisclub werd overigens een uitlegvideo gemaakt, aangezien de bevers nog maar net leren lezen. Tijdens de normale clubs is mijn team altijd bezig om gevarieerde clubs te maken inclusief iets om te leren voor de kinderen! Bijvoorbeeld deze club waarbij we afval zijn gaan opruimen inclusief een soort bingokaart met viezigheden voor de kinderen. Dit team probeert dus de uitdaging aan te gaan om de bevers het beste op een leuke manier aan te leren. Daarnaast is dit team natuurlijk ook de gezelligste, de liefste, de behulpzaamste, de nieuwsgierigste, het enthousiaste, het creatiefste, etc. Dat kan ook niet anders, want wij hebben allemaal onze eigen sterke punten. Kortom, zoals wij ons graag noemen: Dream Team.

 

16. Scouting Miguel Pro - Raalte 

17. Scouting Miguel Pro - Raalte

18. Scouting Miguel Pro - Raalte

Speltak: bevers (Padda's) Speltak: bevers (Kea's) Speltak: welpen (Bandarloghorde)
Genomineerd omdat:
Namens het bestuur willen wij alle leidingteams nomineren. Eén team kiezen die eruit springt? Bij ons hebben ze allemaal keihard hun best gedaan!
Van online activiteiten, quizen en kooklessen, tot berenjacht, online feestjes en verrassingen aan de deur! Niks was voor onze teams te gek! Ze haalde wekelijks alles uit de kast om in contact te blijven met de jeugdleden. Zij verdienden allemaal deze award!!
Genomineerd omdat:
Namens het bestuur willen wij alle leidingteams nomineren. Eén team kiezen die eruit springt? Bij ons hebben ze allemaal keihard hun best gedaan!
Van online activiteiten, quizen en kooklessen, tot berenjacht, online feestjes en verrassingen aan de deur! Niks was voor onze teams te gek! Ze haalde wekelijks alles uit de kast om in contact te blijven met de jeugdleden. Zij verdienden allemaal deze award!!
Genomineerd omdat:
Namens het bestuur willen wij alle leidingteams nomineren. Eén team kiezen die eruit springt? Bij ons hebben ze allemaal keihard hun best gedaan!
Van online activiteiten, quizen en kooklessen, tot berenjacht, online feestjes en verrassingen aan de deur! Niks was voor onze teams te gek! Ze haalde wekelijks alles uit de kast om in contact te blijven met de jeugdleden. Zij verdienden allemaal deze award!!

 

19. Scouting Miguel Pro - Raalte 

20. Scouting Miguel Pro - Raalte

21. Scouting Miguel Pro - Raalte

Speltak: welpen (Khaali Jagah horde) Speltak: welpen (Sioniehorde) Speltak: welpen (Waingoengahorde)
Genomineerd omdat:
Namens het bestuur willen wij alle leidingteams nomineren. Eén team kiezen die eruit springt? Bij ons hebben ze allemaal keihard hun best gedaan!
Van online activiteiten, quizen en kooklessen, tot berenjacht, online feestjes en verrassingen aan de deur! Niks was voor onze teams te gek! Ze haalde wekelijks alles uit de kast om in contact te blijven met de jeugdleden. Zij verdienden allemaal deze award!!
Genomineerd omdat:
Namens het bestuur willen wij alle leidingteams nomineren. Eén team kiezen die eruit springt? Bij ons hebben ze allemaal keihard hun best gedaan!
Van online activiteiten, quizen en kooklessen, tot berenjacht, online feestjes en verrassingen aan de deur! Niks was voor onze teams te gek! Ze haalde wekelijks alles uit de kast om in contact te blijven met de jeugdleden. Zij verdienden allemaal deze award!!
Genomineerd omdat:
Namens het bestuur willen wij alle leidingteams nomineren. Eén team kiezen die eruit springt? Bij ons hebben ze allemaal keihard hun best gedaan!
Van online activiteiten, quizen en kooklessen, tot berenjacht, online feestjes en verrassingen aan de deur! Niks was voor onze teams te gek! Ze haalde wekelijks alles uit de kast om in contact te blijven met de jeugdleden. Zij verdienden allemaal deze award!!

 

22. Scouting Miguel Pro - Raalte 

23. Scouting Miguel Pro - Raalte

24. Scouting Miguel Pro - Raalte

Speltak: scouts (Avonturiers) Speltak: scouts (Pioniers) Speltak: explorers (GOHK)
Genomineerd omdat:
Namens het bestuur willen wij alle leidingteams nomineren. Eén team kiezen die eruit springt? Bij ons hebben ze allemaal keihard hun best gedaan!
Van online activiteiten, quizen en kooklessen, tot berenjacht, online feestjes en verrassingen aan de deur! Niks was voor onze teams te gek! Ze haalde wekelijks alles uit de kast om in contact te blijven met de jeugdleden. Zij verdienden allemaal deze award!!
Genomineerd omdat:
Namens het bestuur willen wij alle leidingteams nomineren. Eén team kiezen die eruit springt? Bij ons hebben ze allemaal keihard hun best gedaan!
Van online activiteiten, quizen en kooklessen, tot berenjacht, online feestjes en verrassingen aan de deur! Niks was voor onze teams te gek! Ze haalde wekelijks alles uit de kast om in contact te blijven met de jeugdleden. Zij verdienden allemaal deze award!!
Genomineerd omdat:
Namens het bestuur willen wij alle leidingteams nomineren. Eén team kiezen die eruit springt? Bij ons hebben ze allemaal keihard hun best gedaan!
Van online activiteiten, quizen en kooklessen, tot berenjacht, online feestjes en verrassingen aan de deur! Niks was voor onze teams te gek! Ze haalde wekelijks alles uit de kast om in contact te blijven met de jeugdleden. Zij verdienden allemaal deze award!!

 

25. Scouting Miguel Pro - Raalte 

26. Scouting Hanckema - Zuidhorn

27. Scouting Miguel Pro - Raalte

Speltak: explorers (Walking Branch) Speltak: welpen Speltak: roverscouts (Dzjengis)
Genomineerd omdat:
Namens het bestuur willen wij alle leidingteams nomineren. Eén team kiezen die eruit springt? Bij ons hebben ze allemaal keihard hun best gedaan!
Van online activiteiten, quizen en kooklessen, tot berenjacht, online feestjes en verrassingen aan de deur! Niks was voor onze teams te gek! Ze haalde wekelijks alles uit de kast om in contact te blijven met de jeugdleden. Zij verdienden allemaal deze award!!
Genomineerd omdat:
Omdat ze met dit brose team voor zowel bij welpen als de scouts deze jonge vereniging toch elke week klaar staan en iedere keer weer een afwisselende en uitdagende opkomst hebben kunnen neerzetten ondanks alle restricties zowel bij thuisopkomsten als de opkomsten buiten bij het gebouw en daardoor gaan er elke week weer kinderen blij naar huis na de opkomsten. De leiding legt hun hele ziel en zaligheid in de vereniging en die verdienen een dikke pluim.
Genomineerd omdat:
Namens het bestuur willen wij alle leidingteams nomineren. Eén team kiezen die eruit springt? Bij ons hebben ze allemaal keihard hun best gedaan!
Van online activiteiten, quizen en kooklessen, tot berenjacht, online feestjes en verrassingen aan de deur! Niks was voor onze teams te gek! Ze haalde wekelijks alles uit de kast om in contact te blijven met de jeugdleden. Zij verdienden allemaal deze award!!

 

28. Scouting St. George - Assen

29. Scouting Frama - Best

 
 
Speltak: scouts Speltak: explorers  
Genomineerd omdat:
Hallo ik ben Soraya en ik ben 14 jaar oud.
Ik zit nu al 3 jaar bij scouts en ben PL van de haviken. In deze 3 jaar heb ik het fantastische, coolste, leukste, liefste en aardigste leidingteam natuurlijk super goed leren kennen. Het team bestaat uit 6 leiding.
  • Sophie: de teamleider van mijn leidingteam. Ze is eigenlijk altijd vrolijk en super enthousiast. Sophie ken ik nu het langst van het hele leidingteam en ze blijft leuk. Ze heeft zelfs een super coole nieuwe haarstijl uitgevonden. Het staat haar perfect en ze past nu zeker bij het hippe leidingteam
  • Janneke: Janneke houdt er van om grapjes te maken en luister net zoals de andere leiding graag naar onze verhalen. Janneke is ook altijd de leiding die de mailtjes stuurt of de appjes in de appgroepen met super veel emoties erbij.
  • Mathieu: Mathieu, tja. Hij heeft soms zijn good hair days maar ook vaak bad hair days. Afgelopen opkomst toen ik de foto had gemaakt zei hij nog ja mijn haar zit niet super goed hoor zo gaat het wel vaker. Mathieu is ook super goed in knopen.
  • Edwin: Edwin houdt van soms te kletsen en heel vaak luistert hij onze gesprekken af en maakt dan een opmerking. Hij betrapt ons ook heel vaak op theekransjes, helaas moeten we dan daarna verder met waarmee we bezig waren.
  • Ferry: stiekem weet ik nou nog steeds niet of Ferry en Janneke nou broer en zus zijn of neef en nicht. Het zal wel. Ferry heeft eigenlijk altijd wel een glimlach op zijn gezicht en heeft super leuk rood haar.
  • Ruby: Ruby is nog nieuw dus we kennen haar nog niet zo goed maar van wat ik tot nu toe heb gezien. Is ze heel aardig en steekt ze veel tijd in opkomsten.

Voor de hele corona periode hadden we natuurlijk al telkens vet leuke opkomsten en toen de corona periode aankwam zijn ze daar gewoon mee doorgegaan. Elke week hadden we een leuke online opkomst. Het ging van weerwolven tot een maaltijd maken met de leiding. Ze verzonnen elke week weer iets anders leuks.
Toen er weer versoepelingen kwamen werden we gesplitst in groepen onder en boven de 13 jaar. De ene week had je een fysieke opkomst terwijl de andere groep een online opkomst had en die week daarna omgedraaid.
Ze hadden het dus super goed geregeld en alles onder controle.
Nu alles weer normaal is staan ze nog steeds elke vrijdag voor ons klaar met een super toffe opkomst.
Oh ja dit kan ik natuurlijk niet vergeten.
Tijdens sinterklaas geven ze ons altijd hele leuke cadeautjes aan de 6 ploegen en wij geven ze ook altijd iets terug. 2 jaar terug hebben ze hele leuke T-Shirts gekregen waar op staat: "De leukste scouts leiding ever" dus dat award past er zeker bij want dit leidingteam is het meest fantastische, coolste, leukste, liefste en aardigste leidingteam.
Genomineerd omdat:
Vanaf de eerste lockdown hebben ze elke week een vernieuwend programma gedraaid. Online programma’s, buitenprogramma’s, deurbezoekjes gemaakt. De nieuwe leden zijn geïnstalleerd door Sinterklaas! Doordat de jeugd elkaar zo miste zijn ze extra gaan draaien op de woensdagmiddag. Toen de avondklok er was begonnen ze elke week met koken. De jeugd regelde zelf de tikkie’s, boodschappen en kookte zelf. Zelfs in Coronatijd hebben ze acties gedraaid. 250 pepernotencakes gebakken en verkocht. De marktplaatsactie die erg veel geld opleverde.